Ford Puma sraz Mohelnice 2017

Nemusí pršet, stačí, když kape, ale v našem státě buďme rádi spíše, když "nekaká". České Ford Puma srazy se postupně mění v dětské hřiště, než začne po obědová siesta a pak večerní program, který patří opět dospělým účastníkům. Unavená dítka musí jít prostě chtě nechtě spát.

Páteční doprava na místo konání se komplikuje. Něco mi na tom značení neštymuje! No jo, už je to tak, bloudím! Moje jindy výmluvná navigace ve Svitavách ztrácí směr. Ba co více, při hádce s malým elektronickým přístrojem nemám ani poslední slovo! Správnou cestu přístroj ztratil, tak mě aspoň kárá: "Překročil jste maximální povolenou rychlost." Navigace mě vede (ne)cestou, kde dávají lišky dobrou noc. Nabírám časový skluz. Zpět na správnou trasu se dostávám někde u Moravské Třebové. Dobře to dopadlo. Challenge s ubytováním a dlabancem stíhám. Co ostatní? Většina předem přihlášených je na místě. Po mně dojíždí ještě pár opozdilců, jež se také ubytovávají.

Večer je už pěkná zima. Házím na sebe deku. Do těla ještě krapet té ďáblovi vody, která hřeje uvnitř. S vizáží indiánské babičky přežívám ledově chladnou noc v chatce. Děkuji mojí Pétě, že mi tu teplou deku ještě vnutila! Po rozbřesku a probuzení si ráno musím dát dva horké čaje. První jsem do sebe jen tak vycmrndal a ten druhý už opravdu vypil. Ono vlastně sobotní počasí stojí za promočenou fusekli. Svatý Petr ten starý prostatik pouští z nebes kýble vody. To snad, aby na Pumách nebyla ani pryž suchá a živé osazenstvo raději zalezlo do přilehlé hospody. Určitě to sami znáte, jak to v těchto případech bývá. Ale zkuste si vylézt na čerstvý vzduch a Sv. Petr na Vás zvrhne další várku vody, mizera jeden!

Mimo Pumácký sraz se v místě konání Morava kempu odehrává i shluk starých Oplů a koncert nějaké populární hudební skupiny. Hlavní organizátor Michal pro nás chystá překvapení! Vyzvídáme… Teď je jako němý, ale my mu ta ústa otevřeme. Jede se na středověký hrad Bouzov, kde se natáčela pohádka: O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Trávíme tam příjemnou část dne. Perličkou na závěr prohlídky má být výstup na hradní věž. Na ochozy nás nepustí, přesto ve věži stojím jako Istwán bystrozraký. 18 000 dioptrií na nose, za jasné oblohy bych asi viděl až do Salzburku, ale takhle v mlze a oblačnu však nevidím ani na špičku nosu.

Pro společné focení máme vybranou lokalitu pod hradem. Nebojte se zahrabání, lana máme dost!

Ke všem Puma srazům neodmyslitelně patří soutěže. Silní, zdatní jedinci tahají odbržděnou Pumu na laně. Jenom vlasáč Didi bez úspěchu přetlačuje zabrzděnou! Citlivější povahy, jako já, házejí spojkovou lamelou na přesnost. Všichni se trefují někam do oblasti vyznačeného terče, všichni až na Kubu přezdívaného Bill, který si zaslouží zvláštní cenu za trefení pořadatele. Adrenalin do žil pumpuje "slepý slalom". Tvořím neobvyklý pár společně s dalším singlem, Mozolem. Rozvržení úloh bereme po vězeňsku. Ty budeš dělat mámu a já tátu, říkáme si navzájem. Dlouholeté zkušenosti obou ze všech absolvovaných srazů a závodů se nezapřou. Co není zakázáno, je povoleno. Mozol řídí kolečko-trakař se zavázanými očima. Přesně naslouchá mým rozkazům. Křičím levá, levá, levá, rovně, rovně, rovně, pravá, pravá, pravá… Až mi dochází dech i hlasivky. V závěru srážíme kuželku. Ještě, že to máme za sebou! Déle bych mluvit nevydržel. Končíme druzí.

Překvapivého vítěze měla volba o Top Auto srazu. Modrá blecha okouzlila nejvíce hlasujících. Děkuji. Pokusím se důvěru nezklamat a udržet vozidlo v ucházejícím stavu i do dalších let.

A kolik že vlastně dorazilo Pum? Rovný tucet! K tomu ještě s filmovou dokumentací vypomáhal pan Páreček ve Fiestě. Spřátelený Ford-Team.cz zastupovali Mozol s vyletněným Escortem a Speedy s rodinkou s Mondeem Mk.2.

FOTO
- Ford Puma sraz Mohelnice (Jan Havlát)
 
PARTNEŘI FORD PUMA CUPU
 
Chtěl bych poděkovat partnerům, kteří drží přízeň s námi a podporují nás věcnými dary.umou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz...

 

PumaTrip

www.facebook.com/pumatrip janhavlat@centrum.cz