MOGUL Dakar Setkání Sosnová 2016

O Velikonoční neděli za nádherného slunného počasí se sešli v Sosnové na Českolipsku ti nejlepší amatérští závodníci z MOGUL driving cupu s těmi jezdícími především maratonskou rallye Dakar situovanou v Jižní Americe.

Na hobby jezdce MOGUL driving cupu čekala paralelní trasa vedoucí přes divácky atraktivní most, jenž dává řidičům i strojům zabrat. Pro Dakarské speciály byla připravena offroadová vložka s množstvím skoků, jaké předváděl přísedícím např. Martin Macík viz obrázek níže. Hrome! Tak rád by vzlétl k nebesům, až vůz překonává zákony zemské tíže a kola ve vzduchu plachtí.

Kdo chtěl, mohl si nechat zvěčnit podpis svého oblíbeného jezdce. O chvilkové zpestření podívané se postaral David Vršecký s okruhovým truckem Buggyra. Dvojnásobný evropský šampión ovšem odjel pro technickou závadu pouhopouhá dvě kola. Další vzruch vyvolali na cílové rovince drifteři, otáčející se ve stylu Kena Blocka doslova na pětníku.

Mě nejvíce učaroval pohled na Moskalův průkopnický LIAZ. Říkám si, jako kdyby to bylo včera, kdy našinci poprvé vyrazili na tu "pravou" a původní Africkou Rallye Paříž-Dakar. To byly časy kdy dobrodruzi hledali azimut kolem Růžového jezera v Senegalu či zdolávali Saharské duny a ono je tomu jářku už víc jak 30let. Vůz je krásně zrekonstruovaný, má se čile k světu a vesele si vrčí dál, za což patří velké díky Tomáši Pourovi, jenž unikátní stroj zachránil před jistým samozničením.

Veni, vidi, vici. Do velkého finále se probil a zvítězil s Mitsubishi Lancer evo.IX závodící mladý Petr Semerád, jezdec školou povinný, jinak také další potomek ze závodnického rodu, takže o něm ještě jistě uslyšíme. Úspěšní byli i Petr Starý a Maximilian Hönig, kteří svým třídám taktéž kralovali.

FOTO

- Sosnová (Jan Havlát)

PARTNEŘI FORD PUMA CUPU
 
Chtěl bych poděkovat partnerům, kteří drží přízeň s námi a podporují nás věcnými dary.umou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz...