MČR Pačejov 2018

Po úvodním klání pokračuje Pošumavský slalomový seriál v okolí Blatné. Pro mnohé nejvýznamnější podnik díky soubojům s nadšenými řidiči - závodníky z Mistrovství České republiky. "Pošumava" má opět vysokou úroveň. Ve vzduchu je cítit, nervozita, adrenalin, testosteron a řepka z přilehlých "Babišových" luk.
 
Letiště Tchořovice / Kadov svým charakterem umožňuje vytvořit různorodou spleť kuželek. Kreativita rozmístění od pořadatele nedá mnoha účastníkům ještě večer spát. V paddocku to jenom šustí. Jezdci si lámou hlavu nad vytisknutými mapami. Levá jedna, pravá tři, do losího testu … zpět ni krok. Odstranění "tzv." skoku, jež poškozuje auta, těší mnoho závodníků.
 
 
Z protější strany státní silnice, jež dělí letiště na dvě půlky, slyšíme burácení víceválcových motorů Fordů Mustang. Mají tam svůj každoroční sraz, tak čekáme, kdo se k nám opět zatoulá.
 
Dost obecných tlachů!
 
Porovnání mezi pravidelnými účastníky "Pošumavy" a "MČR" baví nejen samotné jezdce, ale i diváky u tratě, kterých za krásného jarního počasí není mnoho. Někteří jedinci z obou seriálů bojují mezi sebou v obou oddělených závodech o desetiny vteřin. Místní specialisté mají však lehce navrch pokud nemluvíme o špičce MČR, tam je situace jiná. Pánové Dominik Šurýn, Michal Kašpar a Pavel Hradil před sebe jen tak někoho nepustí a jedou pořádnou palbu. Jen je škoda, že pravidelných účastníků MČR by člověk napočítal na prstech obou rukou. Svou nemalou vinu má na tom jistě i FAS. Pánové z federace zamyslete se! My ten sport máme opravdu rádi! Neodrazujte nás nulovou propagací, nepřehlednými webovými stránkami a na technické přejímce.
 
 
Situace v Puma Cupu se díky neúčasti aktuálně vedoucího Aleše Dokoupila zamotává. "Ten zrádce:-D“ využívá možnosti škrtů a volí soutěžení v konkurenčním AmaterCupu, kde má také rozjeto na hezký výsledek v konečném pořadí. Mé auto je stále v rekonstrukci. Doufám v návrat ve Lhotě u Dobřan. Favority a jediní účastníci závodu jsou tímpádem Petr Kurfirst a Štefan Kanda, které bohužel nedoplňuje "bratrské" trio z autoservisu Turek&Kříž. Situace od prvních chvil je napjatá. Petr Kurfirst startuje ještě navíc na MČR, takže dopoledne využívá drobnou výhodu ve vyježděnosti na trati ve svůj prospěch. Odpoledne však chybuje a nechává vyniknou i svého největšího soka. Drobný rozdíl v dělbě bodů zapříčiňuje bonusový výsledek za lepší umístění Štefana Kandy v součtu všech časů.
 
VÝSLEDKY
 
Dopoledne (1.závod):
Pořadí St.č. Jezdec Třída Čas Rozdíl 
1.místo #24 Kurfirst Petr  A2 3:32.399
2.místo #69 Kanda Štefan A2 3:32.957 +0.558
 
Odpoledne (2.závod):
Pořadí St.č. Jezdec Třída Čas Rozdíl 
1.místo #69 Kanda Štefan A2 3:30.934
2.místo #24 Kurfirst Petr  A2 3:34.345 +3.411
 
Průběžné pořadí:
Pořadí St.č. Jezdec Třída Body
1.místo #69 Kanda Štefan A2 117b
2.místo #24 Kurfirst Petr A2 116b
3.místo #23 Dokoupil Aleš L2 66b
 
FOTO
MČR Pačejov (Jan Havlát)
 
VIDEO
- Onboard (Petr Kurfirst)
 
PARTNEŘI FORD PUMA CUPU
 
Chtěl bych poděkovat partnerům, kteří drží přízeň s námi a podporují nás věcnými dary.umou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz...