Rodný dům Ferdinanda Porscheho Liberec 2018

Vratislavice, dříve samostatná obec, kterou pohltilo město Liberec. Místo, kde na svět přišel významný konstruktér Ferdinand Porsche.
 
Díky domácí automobilce Škoda, která zrekonstruovala prostory do dnešní podoby, se můžeme kochat moderně pojatou expozicí, jež interaktivně zapojí návštěvníky do poznávání světa techniky, technologií, bohaté historie i budoucnosti techniky.
 
Mezi hlavní exponáty patří kopie prvního "moderního" hybridního vozu Lohner-Porsche Mixte s benzino-elektrickým pohonem, který Ferdinand Porsche zkonstruoval ve Vídni. Při projížďce s tímto automobilem nezapomeňte na svého strojníka :-D. Ten byl vyvinutý a provozuschopný v době, kdy panové Laurin s Klementem, průkopníci v automobilismu teprve dávali dohromady své první motocykly. 
 
 
Nebýt Porscheho kaňky v životopise (spolupráci s nacisty) byli by na něj obyvatelé Liberce-Vratislavic jistě pyšnější…
 
Výlet do Liberce se dá spojit ještě s jednou technickou zajímavostí, dominantou, která ční nad městem. Ještěd vznikl jako hotel a televizní vysílač mezi roky 1966 a 1973. Skoro 100 metrů vysoká stavba patří mezi národní technické památky.
 
FOTO

 

PARTNEŘI FORD PUMA CUPU
 
Chtěl bych poděkovat partnerům, kteří drží přízeň s námi a podporují nás věcnými dary.umou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz...