Ve stopě Rallye osvobození Kadov 2016

Poslední závod letošního CUPu je drama s dobrým koncem. Jelikož se jeden závod škrtá, už dopředu probíhají výpočty, co by, kdyby. Přestože do posledního závodu vstupuji ze třetí pozice průběžného pořadí, díky škrtání jednoho špatného závodu mohu stále pomýšlet na titul. Dokonce mi stačí i být druhý za Jířou Mrázkovou, týmovou kolegyní z Ford-club Racingu, která byla v minulém závodě výrazně rychlejší, ale také méně šťastnější. Bojem o titul mohli ovšem zamíchat nově příchozí závodníci, kteří můžou být ve výsledcích závodu hodně vysoko.

Proč drama? Poslední trať připomíná spíše bludiště. Kdo dojede, zvítězí, dá se říct skoro doslova. Má první jízda dopadla velmi dobře, tedy až do cíle, kde cítím podezřelý zápach, a kouř z motorového prostoru po zastavení mi dává jasný signál, že dnešní den nebude vůbec jednoduchý. Opatrně otvírám kapotu a hledám příčinu. V tom dojíždí Jířa do týmového zázemí. Nejistě říká, asi jsem to zkazila. Zkoumá video záznam a vidí chybu. Tohle bude drahé. Závada prozatím vyřešena. Jednalo se o únik kapaliny z ostřikovačů na svody. Můžu pokračovat. Uvidíme po další jízdě, jak bude auto spolupracovat. Průběžné výsledky: Vedu tento závod s dostatečným náskokem, dalo by se říci. Ale co auto? Vydrží?

Od druhé jízdy šlapu více na plyn. Zbytečně chybuji. Za mnou padá kuželka. V další jízdě opět. Auto nevykazuje formy abnormalit. Je to dobré uklidňuji se. To Jířa z počátečního šoku s velkou ztrátou bojuje. Odmazává po velkých časových dílech. Ovšem ztráta byla příliš veliká. Stačí jí to pouze na čtvrté místo. Já opět vystupuji na stupínek nejvyšší. Ostatní totiž chybují také.

VÝSLEDKY (skupina A2)
 
Pořadí St.č. Jezdec Vozidlo Čas Rozdíl 
1.místo #58 Havlát Jan Ford Puma 7:17.317
2.místo #40 Hlaváček Jan Ford Fusion 7:23.913 +6.596
3.místo #69 Kanda Štefan Honda Jazz 7:25.957 +8.640
 

I přes neúplný kalendář získávám konečné první místo ve skupině A2. Můj největší sportovní úspěch.

VIDEO
- Onboard (Jan Havlát)
 
PARTNEŘI FORD PUMA CUPU
 
Chtěl bych poděkovat partnerům, kteří drží přízeň s námi a podporují nás věcnými dary.umou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz...