Ford Puma sraz Roudnice nad Labem 2022

Oslava 25let Fordu Puma po česku zahrnovala den s pěkně divokým počasím. Od rána fouká, prší. Oba hlavní organizátoři se na sobě snaží nenechat nic znát a vítají účastníky na Roudnickém náměstí s úsměvem. Prostor pro zahájení srazu a zároveň výstavy automobilů se plní cca od půl desáté hodiny, kdy přijíždí první nedočkavci. Počet dorazivších Pum končí na 10 kusech. Máme i zástupce nového SUV jmenovce, kterého přivezli zástupci Ford ČR a nezapomněli při tom ani na dárky pro majitele klasických Pum.
Roční přípravy jsou u konce. Oslava 25let Fordu Puma po česku zahrnovala den s pěkně divokým počasím. Od rána fouká, prší. Oba hlavní organizátoři se na sobě snaží nenechat nic znát a vítají účastníky na Roudnickém náměstí s úsměvem. Prostor pro zahájení srazu a zároveň výstavy automobilů se plní cca od půl desáté hodiny, kdy přijíždí první nedočkavci. Počet dorazivších Pum končí na 10 kusech, včetně jednoho účastníka z Německa. Máme i zástupce nového SUV jmenovce, kterého přivezli zástupci Ford ČR a nezapomněli při tom ani na dárky pro majitele klasických Pum.
 
 
Kolem jedenácté hodiny vypuká na Roudnickém náměstí hotové rojení. Postupně se startují motory 1.7VCT, 1.6 a možná i 1.4. Hřmot laděných svodů zní centrem města, než se po chvilce všichni přesunou k náhradnímu odpolednímu programu a to návštěvě restaurace Steakgrill v Račiněvsi. Po naplnění břich majitelů aut pokračují Pumy po místech původně naplánované spanilé jízdy. U místa společného focení na hrotu skupiny lehce kufruji, nic závratného. Netrefil jsem vytipované místo asi o sto metrů. Tam na nás konečně také chvilkami vysvitlo sluníčko v jinak dramatické obloze plné mraků.
 
 
Poslední část programu je připravena v Bistru U sumce v obci Vědomice. Na všechny milovníky Pum tam čeká výstava fotek z domácích i zahraničních srazů a především soutěže. Pro děti malování, pro dospělé účastníky vědomostní kvíz. Kvíz je tak náročný, že poctivým se i v chladném počasí kouří z hlav a nepoctiví soutěžící se uchylují k zákeřné podvodné taktice.
 
Kdo má hotovo, zapichuje svou vlaječku do mapy příjezdu a vhazuje svůj hlas o nejhezčí vozidlo srazu, popřípadě píše svůj vzkaz na zelenou putovní kapotu k tomu určenou. Po celou dobu akce panuje uvolněná atmosféra. Bohužel vlivem podzimního počasí většina prochladlých účastníků vydrží pouze do vyhlášení výsledků. Na BBQ a promítáním filmu zůstávají již pouze organizátoři a největší otužilci.
 
Za mě chyběl správný moderátor, takový ten kecálista, který řekne pár vtipů, strhne na sebe pozornost při hluchých prostojích a vyždímá z připravených věcí maximum.
 
Příští rok na Seči zase ahoj… a ve větším počtu! 
 
FOTO
- Ford Puma sraz Roudnice nad Labem (Janička Pumička)
Ford Puma sraz Roudnice nad Labem (Carlos Godár, Jakub Haluza a Petra Havlátová)
 
VIDEO
- Příjezd do Vědomic (Petra Havlátová)

 

PARTNEŘI FORD PUMA CUPU
 
Chtěl bych poděkovat partnerům, kteří drží přízeň s námi a podporují nás věcnými dary.umou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz...

 

PumaTrip

www.facebook.com/pumatrip janhavlat@centrum.cz