IAA Frankfurt 2007

Mezinárodní automobilová výstava IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) Frankfurt nad Mohanem. Největší motor show na světě. Hlavní téma letošní výstavy: "Udržitelná mobilita". Zaměření výrobců na hybridní technologie je patrné. Změny klimatu, účinnosti paliva a snížení emisí CO2 určily politické témata.

NĚCO MÁLO Z MILNÍKŮ HISTORIE IAA:
NĚCO MÁLO Z MILNÍKŮ HISTORIE IAA
 
1897: První IAA konaná v Berlíně.
1939: Nový "Volkswagen" byl poprvé představen na posledním předválečném IAA v Berlíně. "Radost v síle motorového vozidla" později vešel do automobilových dějin jako "Brouk".
 

1951: Poprvé v historii, se výstava automobilů koná ve Frankfurtském veletržním areálu. S tím se německý automobilový průmysl rozloučil se svým do té doby tradičním výstavním prostorem a zcela přesídlil do Frankfurtu nad Mohanem. Od této chvíle se IAA koná každý druhý rok.

2007: IAA byl určitě jeden z nejúspěšnějších IAA vůbec. Téměř 1 milion návštěvníků.  1081 vystavovatelů, 42% zahraničních.

IAA 2007

Citroën C-Cactus diesel-elektrické hybridní vozidlo.
Ford představuje koncept Verve - budoucí Fiestu. Výhled do roku 2008.
 

 

Mercedes-Benz přišel na show s hybridním konceptem vozu s názvem F 700.
Opel, dceřiná společnost General Motors, představuje Flextreme, plug-in hybrid, který může cestovat 55 km na své lithium-iontová baterie.

Volvo Cars ukazuje plug-in hybrid s motorem v každém z kol. Volvo ReCharge může cestovat asi 97 km. Lithium-polymerovou baterii, lze nabít ze standardní zásuvky.

FOTO

IAA Frankfurt (Jan Havlát)

PARTNEŘI FORD PUMA CUPU
 
Chtěl bych poděkovat partnerům, kteří drží přízeň s námi a podporují nás věcnými dary.umou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz...