Mimoňské Války 2006

Připadám si jako na pouštních válkách v Rychle a zběsile. Český ekvivalent na letištní runwayi v Hradčanech u Mimoně je těm filmovým důstojným soupeřem.

Ve jménu našeho pána,

děkujeme ti, že si nám dopřál přímé vstřikování dusíku, mezistupňový chladič a turbo s ložisky. Jo a pružiny z titanu.

Ámen.

Na šesti drahách soupeří ti nejrychlejší sprinteři. My s kamarádem Frostíkem mezi nimi. Třída do 2000ccm je nám souzená. Objem ničím nenahradíš, jedině přeplňováním a ani to naše atmosférické Pumičky nemají.

Sprintérské klání je značně návykové. Hop, hop a poposkakuji do fronty s ostatními sprintery, protože těch 10 sec nebo víc jsem opravdu volný :-D. Někteří raceři zde stíhají ohřívat pneumatiky do provozních teplot. Blížím se k místu startu. Je zde cítit vůně spálených spojek a pneumatik. Samotný start probíhal za pomocí sličné startérky. Upažit, ruce vzhůru, ruce k zemi. V překladu: připravit, pozor, start. Motor tůruji kolem hodnot 2000ot/min. Vyrážíme. Srdce mi buší o sto šest. V mžiku řadím druhý rychlostní stupeň. Pravá noha na podlaze, neubírám. Dnes tu nebudu pro ostudu. Ručička otáčkoměru překročila hodnotu 6000ot/min. Vytvářím rychlý synchronizovaný pohyb. Levá noha na pedál spojky, pravou rukou rychle řadím třetí rychlostní stupeň a opět pravou nohou sešlapuji naplno pedál plynu. Jedině tak mám šanci na poražení kamaráda, který přemýšlí nad každou technickou úpravou, aby vytvořil český rekord na 1/4míle s Fordem Puma. 50m před cílem bych potřeboval, aby trojka byla o trošku delší. Řadím čtvrtý rychlostní stupeň a ztrácím tím drahocenný čas. Je tady cíl. Dívám se konečně kolem sebe. Vlažně brzdím a sleduji, kam mám zajet na pokračování válečné bitvy.

Stupně vítězů mě i Frostíkovy byly zapovězeny. Z časomíry se dozvídám o celkem slušném čase 16.526 sec. Na Frostíka to bohužel nestačilo, ten byl o pověstný fous lepší.

PARTNEŘI FORD PUMA CUPU
 
Chtěl bych poděkovat partnerům, kteří drží přízeň s námi a podporují nás věcnými dary.umou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz...