Fast Ford Track Day Vysoké Mýto 2016

Už se stalo tradicí, že si fanoušci automobilů od sportovní divize Fordu dávají dostaveníčko na motokárovém okruhu u Vysokého Mýta.

Organizace se ujímá jako vždy Pavel Babák s Tomášem Budinským, kteří postupně pouštějí natěšené účastníky na trať. Odmáváno. Můžeš jet, slyší každý jednotlivý účastník. Nejvýše však pět jezdců na trati, jak se z každoročních návštěv osvědčilo.

Obvykle nejvíce motivovaní jsou závodníci z MOGUL Driving Cupu, ale dnes dorazil pouze Lukáš Krupička, jenž si tímto vyplňuje letní pauzu od svých pravidelných závodů. Jeho sok, výřečný Pavel Paseka přezdívaný familiérně PaulP, který obvykle na tomto okruhu odmazává každou desetinu vteřiny ze svého osobního maxima  na kolo, chybí. Příští rok jej ovšem opět očekáváme i s jeho neskutečnými historkami a doufáme, že nám konečně prozradí tajemství, kam na ten matroš chodí a kdo mu dělá dealera :-P.

Srovnatelné časy s Lukášem jezdí kapitán Krosnic, pilot s velkým P. S ním bych byl  rychle přepraven i s okřídlenými vraty od stodoly, natož s novou Fiestou ST pořízenou pro zábavu.

Na každém sraze STdriveRS by se mělo objevit i nějaké to RS. Do Mýta zavítal RS rodinný klan Romiku z Ostravy. Když se sejdou všichni, je jich plná dráha.

Fordů je v Autobusovém městě přehršel, ale proč se nepodělit i s ostatními majiteli? Především návštěva Jarana s Toyotou GT86 a celá stomatologická komora v čele s koSTou s BMW nám dělá radost. Ač v sedle jiných značek, srdce Fordistů jim bije dál.

Po obědové přestávce pokračujeme dalším ježděním. Stačil by nám i půl den shoduje se většina. Na závodní dráze je to poznat. Povážlivě to tam řídne. Vhodná doba na společné focení! A pak se ještě trochu svézt než se opět rozprchneme do svých domovů.

Tak zase za rok opět na stejném místě.

FOTO

- Fast Ford Meeting Vysoké Mýto (Jan Havlát)

PARTNEŘI FORD PUMA CUPU
 
Chtěl bych poděkovat partnerům, kteří drží přízeň s námi a podporují nás věcnými dary.umou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz...