Mercedes-Benz Museum Stuttgart 2014

Konference Mechanických designérů mě odvádí do Německa, do Babenhausenu. Mé horkou nití šité boty pálí. Kluci, pracovní kolegové, jsou na tom obdobně. O víkendu už to nemůžeme vydržet. Jedeme za motoristickým vzděláním. Do města automobilů. Do města Mercedes. Do Stuttgartu. Historie, současnost i budoucnost automobilismu nás vítá.

Výtah nás vyváží do nejvyššího patra. Začínáme stoletím páry. 19tým stoletím. Páni Daimler, Benz a Maybach píší historii. Procházíme se kolem letitých exponátů. Směr prohlídky je z nejvyšších pater až do útrob podzemí. Z minulosti, přes současnost. Vespod budovy nalezneme blízkou či vzdálenou budoucnost. Umělecké kreace, hybridní technologie. Různé tematické expozice navštěvujeme formou zacházky. Umístěné jsou vždy v jednotlivých patrech budovy jako slepé uličky.

FOTO

Mercedes-Benz Museum Stuttgart (Jan Havlát)

PARTNEŘI FORD PUMA CUPU
 
Chtěl bych poděkovat partnerům, kteří drží přízeň s námi a podporují nás věcnými dary.umou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz...