Muzeum Trabantů Nová Ves pod Pleší 2021

O žlutém cirkusu, jak si parta kolem Dana Přibáně nechá říkat, byly popsány stohy papírů. My jsme vyrazili do muzea cestovatelů, které se nachází v Nové Vsi pod Pleší, dozvědět se pro nás zatím nepoznané zajímavosti a třeba i načerpat inspiraci i pro naše výlety.
 
 
Wau efekt funguje dokonale. Žlutý kombík vábící ze střechy láká návštěvníky. Působí jako sladké na vosy. Nejlepší část expozice je hned na začátku a ukazuje cesty žlutých trabantů při expedicích za objetí zeměkoule. Mimo samotných vozů a motorek tu najdeme pár upomínkových předmětů, dekorací a hromady fotek. Není zapomenuto ani na poutavé vyprávění o každém členu jednotlivých expedic.
 
V druhé části budovy stojí tuningový bakeliťák nacpaný Hi-Fi, stroje s volným nebem nad hlavou, vzpomínka na kempování z dob socialismu a více raritní Trabant 600. Naši malou dceru zde nejvíce zaujalo dětské odstrkovadlo, které by ráda vyzkoušela.
 
Venku na nás čekají zašlá vozidla z Zwickau z posledních let produkce už s čtyřtaktním motorem, VIP kombík zapůjčený pánu Kožichů, jenž se vydražil za 1000000 Kč, jeden velmi zrenovovaný kus a vozidlo, které přímo předcházelo Trabantům. Bohužel chybí popisky u všech aut, které by méně znalého návštěvníka poznamenala na mysli, a více informovanému zacelilo mezery ve vědomostech.
 
Zpátky k žlutákům. Dcerka si pro sebe uzmula bar, jenž je skvěle tvořený židlemi z východoněmeckého auta a pípou z motoru. I skleničky mají trabantí logo. Skvěle, tohle se místním nadšencům v Nové Vsi pod Pleší opravdu povedlo.
 
FOTO
 
PARTNEŘI FORD PUMA CUPU
 
Chtěl bych poděkovat partnerům, kteří drží přízeň s námi a podporují nás věcnými dary.umou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz...